Hudba a divadlo

Improvizace, performance i pohádky pro děti. HYB4 Divadlo nabízí program pro každého.

Z nabídky naší divadelní sekce si vybere každý. Přináší totiž program pro rodiče s malými dětmi, pro mladé diváky a studenty i pro širokou veřejnost. Rádi v oblasti divadelního umění přicházíme se zajímavými a aktuálními tématy. Dáváme prostor autorským projektům a nezávislým divadelním skupinám a souborům i novým novým proudům současného divadla a experimentu. A občas máme i zahraniční hosty!

24.1.2024
Improvizace, performance i pohádky pro děti. HYB4 Divadlo nabízí program pro každého.

Co nejzajímavějšího přinesl rok 2023 v sekci HYB4 Divadlo?

V dubnu přivítala divadelní sekce speciálního hosta. Vystoupil u nás Matija Solce, slovinský muzikant, loutkář, herec, režisér, pedagog, a také absolvent doktorského studia na Katedře alternativního a loutkového divadla na pražské DAMU. Dovezl k nám představení Býti Don Quijotem, objektové divadlo pro dva herce, jednu marionetu, stůl a shluk nesmyslných předmětů, které konfrontovalo minulost s přítomností, jedince se společností, loutkáře s loutkou či loutky s objekty. 

Zakotvil tu také divadelní spolek Maso krůtí, který u nás nazkoušel a v několika reprízách uvedl inscenaci Myslivecký balls. Ta přinesla téma pokrytectví a snahy o zachování společenského statusu ruku v ruce s trapným šovinistickým humorem.

Opomenout nesmíme ani každoměsíční pohádky pro nejmenší. Z divadelní sekce se totiž začala vydělovat nová sekce HYB4 Family, která přináší program pro rodiny s dětmi, zatím především divadelní představení s navazujícími tematickými workshopy. Malí návštěvníci tak mohli letos vidět třeba pohádku o Dlouhém, Širokém a Bystrozrakém nebo vánoční titul Radujme se, Veselme se.

Galerie

No items found.

Dostávejte aktuality v e-mailu

Zaregistrujte se k našemu newsletteru a získávejte pravidelný přehled o akcích v Kampusu Hybernská.
Děkujeme za přihlášení k odběru newsletteru.
Nastala nějaká chyba. Zkuste prosím znova. Při opakujících se obtížích nás prosím kontaktujte.
Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.