Kampus Hybernská

Unikátní večírek v centru Prahy odstartoval nový akademický rok

Bingo, prezentace studentských spolků, pub kvízy, koncerty, setkání s olympioniky i aktivity pomáhající seznamování, to všechno si mohli návštěvníci vyzkoušet během unikátního večírku u příležitosti zahájení nového akademického roku v Kampusu Hybernská.

15.10.2024
Magdaléna Daňková
Unikátní večírek v centru Prahy odstartoval nový akademický rok

Společná akce Univerzity Karlovy a Magistrátu hl. m. Prahy UniKátní START se konala ve středu 2. října.

„Přeji vám, aby byl unikátní nejenom tento dnešní den, ale celý akademický rok. Aby nebyl ani dlouhý ani krátký, abyste v něm měli čas na sebe, na rodinu, na přátele, a hlavně vám přeji pevné zdraví,“ vypůjčil si slova z oficiálního názvu UniKátní START akademického roku 2024/25 prorektor UK pro vnější vztahy doc. RNDr. Martin Vlach, Ph.D. Martin Vlach. Upozornil návštěvníky také na téma adaptace, jež s udržitelností úzce souvisí a které má na programu pro tento rok zase Kampus Hybernská.

„Adaptujeme se nejen na udržitelnost a klimatické změny, na novinky, projekty, které nás čekají, mezinárodní spolupráce a mnoho dalšího. To samé přeju i vám!“ navázala na prorektorova slova ředitelka Kampusu Hybernská Ema Pospíšilová.

S úvodním slovem vystoupila i zastupitelka hlavního města Prahy Ing. Mariana Čapková, MBA která ocenila mimo jiné jednoho z původních zakladatelů Kampusu PhDr. Mrg. Pavla Sitka, PhD..

Téma adaptace se bude prolínat programem Kampusu Hybernská v následujících týdnech a měsících. Návštěvníci se tak mohou těšit nejen na zajímavé přednášky či workshopy, ale také řadu kulturních akcí. 

I přes nepříznivou předpověď počasí si večírek v centru Prahy nenechaly ujít stovky návštěvníků a návštěvnic. „Je to úžasný prostor! Jak to, že jsem o něm doteď nevěděla? Určitě sem brzy zajdu znovu a prohlédnu si to tu v klidu, dneska je tu šíleně natřískáno,“ citoval rodilou Pražačku a studentku prvního ročníku Filozofické fakulty UK Kristýnu univerzitní magazín UK Forum

Děkujeme všem zúčastněným a partnerům za pomoc s organizací akce a přejeme všem novým i ostříleným studentům úspěšný nový akademický rok plný nezapomenutelných zážitků a nově nabytých vědomostí. 

Program Kampusu Hybernská můžete sledovat na našem webu, Facebooku či Instagramu. Záznamy některých přednášek si můžete znovu pustit na YouTube. A nezapomeňte s námi zůstat v kontaktu i prostřednictvím profesní sítě LinkedIn

O Kampusu Hybernská:

Kampus Hybernská je centrem kultury, inovací, vědy a vzdělávání. Propojuje studentské, vědecké, výzkumné, inovátorské, umělecké a kreativní iniciativy s občanskou veřejností a aplikační sférou hlavního města Prahy. Kampus Hybernská vznikl propojením Magistrátu hlavního města Prahy a Univerzity Karlovy s cílem založení společného projektu pro rozvoj intenzivnější spolupráce.

Galerie

No items found.

Dostávejte aktuality v e-mailu

Zaregistrujte se k našemu newsletteru a získávejte pravidelný přehled o akcích v Kampusu Hybernská.
Děkujeme za přihlášení k odběru newsletteru.
Nastala nějaká chyba. Zkuste prosím znova. Při opakujících se obtížích nás prosím kontaktujte.
Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.