Hudba a divadlo

Pozvat Sungazery do Kampusu byl spontánní nápad, říká hudební dramaturg Mikuláš Svoboda

Už jen týden zbývá do dvojkoncertu americké kapely Sungazer, která vystoupí v Kampusu Hybernská již potřetí. Stane se tak v rámci projektu Sustain: Hudba a udržitelnost, jehož cílem je otevřít téma udržitelnosti hudebního průmyslu. V rámci říjnové edice navíc americká kapela povede také jedinečnou masterclass, která se uskuteční v pátek 25. října od 15:00.

15.10.2024
Magdaléna Daňková
Pozvat Sungazery do Kampusu byl spontánní nápad, říká hudební dramaturg Mikuláš Svoboda

Za jedinečným vystoupením kapely Sungazer v Kampusu Hybernská stojí dramaturg hudební sekce HYB4 Hudba Mikuláš Svoboda. Právě jeho před třemi lety napadlo je oslovit. 

“Upřímně, byl to můj spontánní nápad. Youtubery Adam Neela a Shawna Crowdera, kteří dali kapelu dohromady, jsem dlouhodobě sledoval. Podle jejich videí jsem se učil hrát na různé hudební nástroje. Bavilo mě to. No a všiml jsem si, že začali hrát i různě po Evropě, tak jsem jim v létě 2022 zkusil napsat. Před Kampusem měli jedno nebo dvě turné, a v tu dobu měli v rámci podzimního tour několik volných dní. Napsal jsem jim, jestli se nechtějí stavit do Česka za námi, že máme volno. A oni se, pro mě trochu překvapivě, fakt ozvali, že můžou,” popsal v rozhovoru pro hudební magazín FullMoon.

I díky příjemné a úspěšné spolupráci se future-jazzové duo muzikantů a youtuberů do Kampusu opět vrací, tentokrát s dvojkoncertem a speciální masterclass. Ta se bude konat v Česku vůbec poprvé, a to v pátek 25. října od 15:00 v E.0 Sále a vstupenky jsou stále k dispozici

Sustain: Hudba a udržitelnost je nová programová linka Kampusu Hybernská. Budeme řešit téma budoucnosti hudby ve všech aspektech. Vystoupí i skladatel Ian Mikyska a budou probíhat i další debaty a masterclass na téma AI nebo obecně, kam se hudba může v budoucnu vyvíjet,” dodal Mikuláš Svoboda. 

Celý rozhovor najdete na webu FullMoonu

Galerie

No items found.

Dostávejte aktuality v e-mailu

Zaregistrujte se k našemu newsletteru a získávejte pravidelný přehled o akcích v Kampusu Hybernská.
Děkujeme za přihlášení k odběru newsletteru.
Nastala nějaká chyba. Zkuste prosím znova. Při opakujících se obtížích nás prosím kontaktujte.
Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.