Music and theatre

Pozvat Sungazery do Kampusu byl spontánní nápad, říká hudební dramaturg Mikuláš Svoboda

Už jen týden zbývá do dvojkoncertu americké kapely Sungazer, která vystoupí v Kampusu Hybernská již potřetí. Stane se tak v rámci projektu Sustain: Hudba a udržitelnost, jehož cílem je otevřít téma udržitelnosti hudebního průmyslu. V rámci říjnové edice navíc americká kapela povede také jedinečnou masterclass, která se uskuteční v pátek 25. října od 15:00.

15.10.2024
Magdaléna Daňková
Pozvat Sungazery do Kampusu byl spontánní nápad, říká hudební dramaturg Mikuláš Svoboda

Za jedinečným vystoupením kapely Sungazer v Kampusu Hybernská stojí dramaturg hudební sekce HYB4 Hudba Mikuláš Svoboda. Právě jeho před třemi lety napadlo je oslovit. 

“Upřímně, byl to můj spontánní nápad. Youtubery Adam Neela a Shawna Crowdera, kteří dali kapelu dohromady, jsem dlouhodobě sledoval. Podle jejich videí jsem se učil hrát na různé hudební nástroje. Bavilo mě to. No a všiml jsem si, že začali hrát i různě po Evropě, tak jsem jim v létě 2022 zkusil napsat. Před Kampusem měli jedno nebo dvě turné, a v tu dobu měli v rámci podzimního tour několik volných dní. Napsal jsem jim, jestli se nechtějí stavit do Česka za námi, že máme volno. A oni se, pro mě trochu překvapivě, fakt ozvali, že můžou,” popsal v rozhovoru pro hudební magazín FullMoon.

I díky příjemné a úspěšné spolupráci se future-jazzové duo muzikantů a youtuberů do Kampusu opět vrací, tentokrát s dvojkoncertem a speciální masterclass. Ta se bude konat v Česku vůbec poprvé, a to v pátek 25. října od 15:00 v E.0 Sále a vstupenky jsou stále k dispozici

Sustain: Hudba a udržitelnost je nová programová linka Kampusu Hybernská. Budeme řešit téma budoucnosti hudby ve všech aspektech. Vystoupí i skladatel Ian Mikyska a budou probíhat i další debaty a masterclass na téma AI nebo obecně, kam se hudba může v budoucnu vyvíjet,” dodal Mikuláš Svoboda. 

Celý rozhovor najdete na webu FullMoonu

Galerie

No items found.

Invitations by e-mail

Sign up for our newsletter and get regular updates on events and news from Kampus Hybernská.
Thank you for subscribing to the newsletter.
There was some kind of mistake. Please try again. In case of recurring difficulties, please contact.
By submitting the form, you agree processing of personal data.