HYB4 Gallery

Do mých obrazů se promítá prožitek z krajiny. Malování je moje terapie, říká umělkyně Kristýna Šormová

Kristýna Šormová patří nejzajímavější současné české umělkyně. Ve svých dílech kombinuje fotografii, malbu, kresbu a tvorbu uměleckých objektů. Začínala s realistickou malbou v ateliéru Michaela Rittsteina, během pobytů v zahraničí však našla cestu k abstrakci, inspirované krajinou a přírodou. A právě tato díla vystavuje až do 24. srpna v C.0 HYB4 Galerii Kampusu Hybernská.

2.9.2024
Magdaléna Daňková
Do mých obrazů se promítá prožitek z krajiny. Malování je moje terapie, říká umělkyně Kristýna Šormová

Výstava s názvem Sama voda láká na velkoformátové perforované práce na papíře i gesticky modelované vrstvy barev na plátnech, jež Kristýna maluje prsty.

“Výstavu jsem s kurátorem Filipem Kazdou (vedoucím a kurátorem HYB4 Galerie, pozn. red.) připravovala dva roky a pro prostor galerie Kampusu jsem se rozhodla pracovat s různě velkými formáty pláten. Fungují v sériích a tím, že jsou řazeny vedle sebe, vytvářejí vlastně samostatný objekt. Celá výstava se line prostorem jako had, který začíná u vstupu, pokračuje v esíčku dozadu k větším formátům, a končí velkoformátovou kresbou s hudebním doprovodem,” říká v rozhovoru pro Czechdesign.cz.

Dětství umělkyně je spojeno s řekou a samotné struktury ji podle jejích slov formovaly zásadním způsobem. Samotný název výstavy Sama voda je pak přesmyčkou dětské říkanky “Samá voda, samá voda, přihořívá…”

Kristýna Šormová společně s kurátorem Filipem Kazdou provede zájemce výstavou již tento pátek 23. srpna od 18:00

Galerie

No items found.

Invitations by e-mail

Sign up for our newsletter and get regular updates on events and news from Kampus Hybernská.
Thank you for subscribing to the newsletter.
There was some kind of mistake. Please try again. In case of recurring difficulties, please contact.
By submitting the form, you agree processing of personal data.